Oefentherapie Horjus


Westereems 4A 8602 CR Sneek
0654241519 Klik om te bellen

Over Oefentherapie Horjus

Gezond bewegen kan je leren!
We bewegen de hele dag door, maar zijn ons lang niet altijd bewust van de manier waarop we bewegen. Dit kan leiden tot een overbelasting van gewrichten of spieren met als gevolg pijn.

Ik begeleid je om weer een balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Ik maak je bewust van je houding en manier van bewegen in relatie met de klachten. Waarna je zelf met de adviezen en oefeningen je eigen klachten op lost.

Je kunt o.a. terecht bij:

 • Rugklachten
 • Bekkenklachten
 • Heup-, knie-, voetklachten
 • Scoliose
 • Hoofdpijn
 • Arm-, schouder-, nekklachten
 • Ademhalingsklachten
 • Slaapproblemen volwassenen
 • Slaapproblemen kinderen
 • Kinderoefentherapie
 • Ronnie Gardiner Methode

De praktijk heeft als specialisaties Kinderoefentherapie en Slaapoefentherapie.

Kinderoefentherapie

Door te spelen en te bewegen ontwikkelen kinderen hun motoriek en zintuigen. Maar soms gaat die ontwikkeling niet vanzelf. Struikelt je kind vaak? Heeft je kind moeite met gym? Blijft het handschrift slordig of heeft je baby een voorkeurshouding? Dan ben je bij kinderoefentherapie aan het juiste adres.

Spelenderwijs leert je kind met kinderoefentherapie de noodzakelijke motorische basisvaardigheden. Met kleurige materialen, oefeningen en spelletjes die passen bij hun leeftijd en niveau, waardoor deze altijd prikkelen en stimuleren. En met een flinke dosis plezier, zodat het geleerde beter blijft hangen.

Slaapoefentherapie

Heb je moeite met inslapen, doorslapen, wordt je te vroeg wakker of een combinaties hiervan? Heb je slaapritmeproblemen, kun je moeilijk naar bed gaan of heb je de behoefte aan lang uitslapen? Slaap je te vaak, te lang of te kort? Heb je last van vermoeidheidsklachten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, moedeloos gevoel, piekeren, dan kun je baat hebben bij slaapoefentherapie.

De dag beïnvloedt de nacht en een slechte nacht heeft invloed op je dag. Wanneer je slecht slaapt of slaap tekort komt heb je hier last van in je dagelijkse functioneren. Daarnaast beïnvloeden je gevoel, denken, handelen en omgeving je nachtrust. Een slaapprobleem is daardoor een 24-uurs probleem. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Goed slapen kun je leren door o.a.: inzicht te krijgen in eigen slaapgedrag, voeding, lichaamsbeweging, cognitieve gedragstherapie, door weer positief of neutraal te leren denken en handelen, door oplossingsgericht te zijn en een gezonde manier te vinden om met problemen om te gaan. En er wordt gebruik gemaakt van ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Oefentherapie Horjus in het kort

Werkzame therapeuten

Vrouw

Behandeling aan huis

Ja

Onze locatie

Oefentherapie Horjus


Westereems 4A 8602 CR Sneek
0654241519 Klik om te bellen