Oefentherapie Zuidlaren


Koningstraat 2c 9471 GG Zuidlaren
050 4095110 Klik om te bellen

Gespecialiseerd in neurologische aandoeningen
Cognitie problemen: concentratie, geheugen, balans
Zorg voor brein en beweging: Parkinson, MS, CVA

Over Oefentherapie Zuidlaren

Sinds 1992 heb ik een praktijk voor oefentherapie in Zuidlaren. Hier help ik, dmv een persoonlijk oefenprogramma, mensen met diverse klachten om optimaal te bewegen. In het begin zag ik vooral mensen met pijnklachten aan rug, nek, schouders of heupen. De laatste jaren heb ik mij meer gespecialiseerd in het helpen van mensen met een chronisch neurologische aandoening als Parkinson, MS en hersenletsel na een beroerte (CVA) of hersenletsel na een ongeval. In 2023 heb ik de Masterstudie Neurorevalidatie en Innovatie met succes afgerond. Mijn afstudeeronderzoek ging over RGM-oefeningen voor mensen met langdurige klachten na een hersenschudding (postcommotioneel syndroom). Deze aanpak bleek zeer geschikt voor deze doelgroep.

In de Oefentherapie kijken we wat er met behulp van fysieke oefeningen en beweegstrategieën kan verbeteren. Dit kan gaan om spierkracht, houding, souplesse, balans, lopen of dagelijkse bewegingen (opstaan uit stoel, omdraaien in bed etc.).

RGM-oefeningen zijn meer gericht op het functioneren van de hersenen. Hierbij richten we ons op hersenfuncties als aandacht en concentratie, het geheugen, dubbeltaken, het verwerken van informatie, reactiesnelheid, denksnelheid etc. Hierbij wordt geoefend op muziek. Dit maakt dat de RGM (Ronnie Gardiner Methide) een vrolijke manier is om de hersenen te trainen.

Mensen geven aan dat ze hierdoor zich weer beter kunnen concentreren, het geheugen verbetert, minder overgevoelig worden voor prikkels, men krijgt meer energie én het is goed voor de stemming.

De meeste mensen komen bij mij in de praktijk, maar als dit moeilijk is dan kan ik ook bij u aan huis komen (mits dit niet te ver weg is). Ik ben aangesloten bij ParkinsonNet, CVA Netwerk Groningen en MS Netwerk Groningen-Drenthe. Hierdoor ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten en beste behandeling en heb ik contact met de verwijzers in de ziekenhuizen in Groningen en Assen.

Voor een afspraak kunt u bellen: 050-4095110 of mailen: bewegen@oefentherapie-zuidlaren.nl

Oefentherapie Zuidlaren in het kort

's avonds geopend

Ja

Werkzame therapeuten

Vrouw

Behandeling aan huis

Ja

Certificeringen

Master of Science Neurorevalidatie

Onze locatie

Oefentherapie Zuidlaren


Koningstraat 2c 9471 GG Zuidlaren
050 4095110 Klik om te bellen