Prakt. oefentherapie Cesar Wendy In de Braak


Meendaal 194 6228 GS Maastricht
0613492729 Klik om te bellen

Over Prakt. oefentherapie Cesar Wendy In de Braak

Passie voor bewegen

Een praktijk waar de aandacht voor de patient centraal staat met als visie 'Passie voor Bewegen".  Behandelsessies waarbij alles draait om de balans in het lichaam te herstellen en behouden, de klachten te verminderen en/of te voorkomen. 

Optimaal leren bewegen met het lichaam dat ook invloed heeft op uw denken en voelen. Door beweging lekker en beter in je vel zitten.

Voor de volgende klachten kunt u terecht bij de oefentherapeut: Rugklachten, scoliose, artose, bekkenproblematiek, Cans (voormalig RSI), nek- en schouder klachten, gameboy rug, spanningsgerelateerde klachten, fibromyalgie, reumatische klachten, (onverklaarbare) pijnklachten, hyperventilatie, hoofdpijnklachten, MS, onrustige benen, slaapproblemen. Ook voor kinderen en adolesenten. 

De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen worden bestaande klachten behandeld en wordt er gewerkt aan het voorkomen van nieuwe klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt.

Er zijn diverse soorten behandelingen:

  • Behandelingen waarbij de nadruk ligt op houding en bewegings gerelateerde oefeningen, tips en adviezen. 
  • Behandelingen volgens de multisensorische behandelmethode RGM. De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Deze vrolijke en intensieve methode is effectief bij diverse neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson, MS,  voor kinderen met dyslexie/dyscalculie en aandachtsstoornissen (bijvoorbeeld ADHD) en voor iedereen die wat wil doen aan zijn/haar mentale conditie (Healthy Ageing).
  • Ontspanningsbehandeling waarbij de aandacht ligt op bewustworden, voelen en ademhalen. Deze helpen u om een betere algehele spierspanning te ontwikkelen, beter te kunnen slapen, uw belastbaarheid vergroten, beter te kunnen ademen. 

Samen met u stel ik een persoonlijk behandelplan op zodat het een behandeling wordt die volledig bij u past.

Foto's

Werkzame therapeuten

Vrouw

Onze locatie

Prakt. oefentherapie Cesar Wendy In de Braak


Meendaal 194 6228 GS Maastricht
0613492729 Klik om te bellen