Praktijk voor oefentherapie Mensendieck


Beekmos 5 3994 KZ Houten
06 12672745 Klik om te bellen

Over Praktijk voor oefentherapie Mensendieck

Ik ben in 1985 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck.
In 1988 ben ik gestart met de praktijk in Houten. Mijn affiniteit is vooral gaan liggen bij psychosomatische, oftewel spanningsgerelateerde klachten. In 2014 heb ik hiervoor de post-HBO opleiding tot Psychosomatisch oefentherapeut afgerond. Tevens ben ik gespecialiseerd in slaapproblematiek en gecertificeerd slaapoefentherapeut. Daarnaast begeleid ik mensen met chronische pijnklachten (Netwerk Chronische Pijn) en mensen met ALK (aanhoudende lichamelijke klachten).

Ik streef er altijd naar om een betrokken, deskundige, ontspannen en persoonlijke sfeer te creëren. Door oprecht geïnteresseerd te zijn in de persoon voor mij, gaan we samen op zoek naar de kern, de oorzaak van de klacht. Soms is dit puur lichamelijk en ligt de oorzaak bijvoorbeeld bij een verkeerde manier van bewegen. Vaak ontstaan lichamelijke klachten echter doordat iemand, om wat voor reden dan ook, overbelast of uit balans is geraakt. Langdurige stress, angst of vermoeidheid kan zich dan gaan uiten in lichamelijke klachten als hoofdpijn, gespannen rug-, nek- of schouderspieren of hyperventilatie. Iemand bewust maken van de klacht en iemand vervolgens leren om vaak met kleine, simpele veranderingen en oefeningen om mentaal weer in balans te komen vind ik erg mooi en de kracht van mijn vak.

Psychosomatische oefentherapie voor het behandelen van hyperventilatie / angst- en paniekklachten, stressgerelateerde klachten, overspannen zijn, burnout, depressie, (spannings)hoofdpijnklachten, slaapstoornissen en ALK.
Oefentherapie Mensendieck voor behandeling van rug-, bekken-, nek-, hoofdpijn- en houdingsklachten en ademklachten zoals hyperventilatie.

Individuele behandeling op maat.

Zwangerschapscursus individueel.

Praktijk voor oefentherapie Mensendieck in het kort

's avonds geopend

Ja

Werkzame therapeuten

Vrouw

Behandeling aan huis

Ja

Onze locatie

Praktijk voor oefentherapie Mensendieck


Beekmos 5 3994 KZ Houten
06 12672745 Klik om te bellen