Wendy In de Braak Passie voor Bewegen, praktijk voor oefentherapie Cesar en RGM therapeut


Meendaal 194 6228 GS Maastricht
0613492729 Klik om te bellen

Over Wendy In de Braak Passie voor Bewegen, praktijk voor oefentherapie Cesar en RGM therapeut

info: zie website www.wendyindebraak.nl

De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen worden bestaande klachten behandeld en wordt er gewerkt aan het voorkomen van nieuwe klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt.
Voorafgaand aan mijn opleiding tot oefentherapeut heb ik in 1995 de opleiding klassiek- en jazzdans aan de Fontys dansacademie in Tilburg afgesloten. Na jaren intensief met bewegen en het bewegingsapparaat bezig te zijn geweest raakte ik erg gefascineerd door het verschil van bewegen bij de diverse mensen. Dit was mijn motivatie om de opleiding Cesartherapie te gaan volgen; ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht in 2003. Mijn interesse in het bewegingsapparaat en daarbij mogelijke klachten boeien mij nog steeds. Daarom volg ik regelmatig bijscholingen.
Momenteel werk ik als oefentherapeut Cesar en als docent klassiek en jazzdans en ik volg een aanvullende opleiding om mijn kennis op peil te houden en te verdiepen. Mijn kwaliteit is dat ik de tijd neem voor de patiënt. Samen met de patiënt stel ik het behandelplan op dat past bij de patiënt en zijn dagelijkse bezigheden zoals werk en hobby’s. 

RGM therapeut. 

De Ronnie Gardiner Methode(RGM) is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. RGM therapie zet je brein in actie. Met als gevolg resultaat in je bewegen, in je humeur en in je denken.  De rgm mehtode sluit goed aan bij de wetenschappelijke inzichten wat betreft de neuroplasticiteit. Sinds 20 jaar maakt men in Zweedse ziekenhuizen, revalidatiecentruam instellingen en praktijken gebruik van de RGM methode. Dit als onderdeel van de behandeling van patienten met hersenschade, aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, zoals NAH/CVA, MS, dementie, ziekte van Parkinson. Inmiddels heeft de methode bewezen positief effect te hebben bij kinderen en volwassenen met leer- en concentratieproblemen (dyslexie, dyscalculie en ADHD) en bij mensen met burnout en depressieve klachten. 

 

Foto's

www.wendyindebraak.nl

Wendy In de Braak Passie voor Bewegen, praktijk voor oefentherapie Cesar en RGM therapeut in het kort

Werkzame therapeuten

Vrouw

Behandeling aan huis

Ja

Onze locatie

Wendy In de Braak Passie voor Bewegen, praktijk voor oefentherapie Cesar en RGM therapeut


Meendaal 194 6228 GS Maastricht
0613492729 Klik om te bellen